Asociația Happy Moms-Interviu cu Mihaela Nistorică

                În anul 2019 Asociația Happy Moms Brașov a intervievat-o pe Mihaela Nistorică-actriță, trainer și consilier de dezvoltare personală, fondatoarea Floarea Minții care a răspuns așa la întrebarea nr.6:

”-Dacă ar fi să faci o singură magie pentru a schimba lumea, care ar fi aceasta?”

– Cu o baghetă magică aș face să dispară îmbătrânirea creierului uman.”

 Mai multe puteți citi în interviul realizat de Andra Dan, copywriter voluntar Happy Moms  aici :  https://happymoms.ro/interviu-cu-mihaela-nistorica-despre-floarea-mintii-centrul-de-dezvoltare-personala-prin-teatru/

Și dacă vă întrebați cum se desfășoară cursurile cu copii citiți câteva explicații oferite de Mihaela Nistorică tot în acel interviu.

 3. Cum se simt copiii la această Școală? Cum vezi tu Transformarea lor? Care este lucrul cel mai inedit sau deosebit pe care l-ai descoperit în generația actuală de copii, la Floarea minții?

Cursul de dezvoltare personală prin teatru are la bază ”Manualul de improvizație pentru teatru”a Violei Spolin și psihologia dezvoltării umane. Lucrez pe grupe de vârste. Prin jocuri teatrale pot măsura ceea ce are fiecare copil de îmbunătățit și pregătesc exercițiile potrivite. La fiecare atelier copiii improvizează povești după o metodă pe care am format-o eu de-a lungul timpului care este foarte eficientă și rapidă. Asta îi ajută să scoată din subconștient conflictele care îi frământă și să le rezolve. Pe urmă facem analiza personajelor, a relațiilor dintre ele, a emoțiilor negative ce trebuie rezolvate pentru a ajunge la un final fericit găsind cel puțin o soluție. Apoi mergem pe scenă și jucăm povestea. Unii joacă iar ceilalți  sunt spectatori care observă și la final discutăm despre cum s-au simțit în pielea personajului și cum ar fi dacă s-ar întâmpla povestea în realitate. Este ca un laborator în care probezi diferite situații ce pot apărea în viață. Deci nu alegem o piesă de teatru și facem repetiții pentru premieră ci în fiecare zi avem o premieră. Copiii anului 2019 sunt foarte rapizi în emiterea ideilor creative, au atenția distributivă deși pare că nu este așa, se plictisesc repede dacă nu transmiți informații interesante deoarece creierul lor are stimuli externi foarte putenici și de aceea e necesar să-i surprinzi cu provocări noi iar mie îmi place asta. Se simt foarte bine din moment ce abia așteaptă să revină pentru că se transformă vizibil în copii încrezători, siguri pe ei, spontani, comunicativi și buni organizatori, iau decizii rapide pentru că le formez un obicei din a găsi imediat o soluție la orice. Ei preiau instrumentele de lucru apoi îi învață și pe alții cum să le folosească și devine obicei sau mod de viață.