Despre Floarea Minții

Bun venit la Floarea Minții –

centru de dezvoltare personală prin teatru

Mihaela Nistorică – consilier dezvoltare personală
 MIHAELA NISTORICĂ – trainer, actriță și consilier de dezvoltare personală, cu o experiență de peste 25 de ani în lucrul cu dezvoltarea copilului prin joc, artă teatrală și artă vizuală (detalii: aici și aici)

Sunt Mihaela Nistorică și am creat acest centru de dezvoltare personală prin teatru pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, care vor să descopere cum pot să devină mai puternici și mai curajoși în a-și crea viața pe care și-o imaginează. Și adolescenții sunt interesați să se descopere și să își depășească barierele iar prin teatru reușesc întotdeauna. Adulții, părinți sau nu, au locul lor aici pentru a trăi experiența scenei mult dorite în copilărie sau adolescență sau pentru a-și aduce bucurie după o zi de muncă provocatoare. Altfel spus, scopul nostru este să le explicăm copiilor, adolescenților și adulților cum funcționează ființa umană și cum se pot folosi de creierul lor în viața de zi cu zi pentru a face față cu ușurință provocărilor emoționale de la școală, din familie sau din grupurile de prieteni. Iar prin activitățile pe care le desfășurăm, vom contribui la dezvoltarea creierului lor astfel încât fiecare  cursant să-și înflorească armonios propria Floare a Minții.

Elevii la această vârstă, sunt convinși că sunt neînțeleși de către părinți sau frați, intră în conflicte cu profesorii sau colegii, pentru că își doresc prieteni cu care să aibă ocazia să exploreze lumea, să facă ceva nou, în ei clocotind energia aventurii. Pe băncile școlii, ei doar memorează și redau informațiile, urmând ca apoi să obțină note în catalog pentru asta. Însă cine le notează viața? Ce notă iau dacă suferă prea mult pentru că au luat o notă mică la testul de la matematică? Ce notă iau pentru că s-au închis furioși în camera lor?

Dacă ești părinte sau ai grijă de un copil, scopul tău final este acela de a crește copiii într-un mod care să le permită să înflorească“, spun Daniel J. Siegel și Tina Payne Bryson în cartea Creierul copilului tău.

Mintea este ca o floare. Toate rănile din mica copilărie, pe care copiii le memorează și le absorbă ca un burete în mintea lor, sunt buruienile care nu lasă floarea (mintea) să se dezvolte și să înflorească frumos, etalându-și măreția în viața de zi cu zi și în întregul univers. Participând la activitățile de la Floarea Minții – centru de dezvoltare personală prin teatru, copiii vor descoperi plăcerea de a învăța și conștientiza lucruri noi despre sine… fără să primească mustrări sau note în vreun catalog. Ci imboldul de a-și regăsi puterea din interiorul lor, curajul de a scăpa de frici și emoții distructive, bucuria de a relaționa armonios cu cei din jur și îndrăzneala de a-și regăsi genialitatea.

Punem accent 90% pe partea practică și 10% pe învățături, deoarece folosim tehnici din antrenamentul actorului sau povești terapeutice astfel încât copiii să lucreze cu ei înșiși, să devină mai îndrăzneți și mai conștienți de puterea pe care o dețin. Am reușit cu peste 100 de copii din Brașov, Botoșani, Iași si București.

Despre Mihaela Nistorică

S-a născut în Botoșani într-o familie de oameni de teatru, tata fiind impresar, iar mama actrițăLa vârsta de 6 ani a debutat la Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache“ Botoșani și a continuat să joace pe această scenă a teatrului profesionist timp de 25 de ani, interpretând numeroase roluri și participând la festivaluri în țară și străinătate, unde a obținut numeroase premii. Este membră UNITER-Uniunea Teatrală din România.

Fiind licențiată în management a fost pentru o perioadă de 4 ani și director adjunct al instituției. În 2011 a demisionat și a dezvoltat o serie de proiecte de terapie prin artă și dezinhibare a copilului prin joc și improvizație, fondând Clubul de activități (re)creative și distractive „La Nistorică“ și ”Cafeaneaua Artelor” la ”Casa Nistorică” în Botoșani. A organizat lansări de carte, expoziții și spectacole. A participat la emisiuni TV dedicate copiilor și a acordat interviuri în presa scrisă, dar și în lucrarea de specialitate Despre arta păpușarilor români – dialoguri cu maeștrii scenei“ – vol. I-V , scrisă de dr. Toma Hogea.

Este consilier pentru dezvoltare personală acreditat ANC și în prezent studiază psihologia. Din 2017 trăiește în Brașov și a creat „Floarea Minții – centru de dezvoltare personală prin teatru“, unde desfășoară cursuri și ateliere pentru copii cu vârsta între 6-18 ani, dar și pentru adulți.

Cui se adresează activitățile de la Floarea Minții?

Floarea Minții – centru de dezvoltare personală prin teatru se adresează preadolescenților cu vârste cuprinse între 10-13 ani, copiilor cu vârste între 6-9 ani, precum și părinților care vor avea posibilitatea să participe la numeroase ateliere și evenimente dedicate lor. Liceenii și studenții au locul lor aici.

 Care sunt activitățile de care te poți bucura la Floarea Minții?

De ce să participi la activitățile de la Floarea Minții?

  • Ca să înțelegi cum funcționează creierul tău și cum să îl folosești pentru a-ți crea o viață minunată;
  • Ca să îți înțelegi emoțiile și să poți relaționa mai ușor cu cei din jur;
  • Ca să îți activezi puterea interioară;
  • Ca să descoperi că ești un geniu creator;
  • Ca să testezi cât ești de frumos atunci când ești autentic;
  • Ca să devii un adevărat învingător;
  • Ca să-ți crești o floare magnifică a minții.