Primii pași spre scena…vieții

Atelierele au loc live pe zoom

Dezvoltare personală prin teatru pt. adulți

“Artistul produce în timpul jocului un curent, un câmp magnetic, o iradiaţie, o stare hipnotică, un miraj încă nedefinit, care-l poate influenţa direct şi adânc pe omul din sală.” rostea des actorul Toma Caragiu

Ce se face la acest curs de începători?

Cursul este destinat celor care doresc să îmbine pasiunea pentru teatru cu dorința de dezvoltare personală prin mai multă practică (deoarece teorie citim pe internet sau în cărți). Îți punem la dispoziție un spațiu live (zoom sau skype) de experimentare cu materialele necesare, un actor-trainer de dezvoltare personală experimentat care reușește prin metode proprii să îți faciliteze învățarea într-o atmosferă plăcută.
Cursul este structurat pe 4 ateliere-începători în care să afli primele noțiuni despre teatru și despre comunicare, emoții controlate, creație, mișcare scenică, încredere în sine. Jocurile teatrale, exercițiile de concentrare , de încălzire corporală și vocală, situațiile scenice improvizate te vor provoca să îți activezi energia interioară.
După acest curs poți trece la următorul nivel de 4 ateliere-avansați și apoi 4 ateliere-spectacol. Tu decizi dacă vrei să mergi mai departe. Dacă sari un atelier îl poți recupera la altă grupă.

 

Atelier 1– Comunicare, vorbire, dicție
Atelier 2– Improvizații ”emoționale”
Atelier 3– Crează scenarii improvizate
Atelier 4– De la improvizație scenică la aplicare pe ”scena vieții”

Atelier 1– Cum socializăm online pentru a forma o echipă. Comunicarea este puterea ta de reușită în relații.
Atelier 2– Înțelege-ți emoțiile ca să te poți înțelege cu ceilalți. Ce este empatia și cum o folosesc?
Atelier 3– Ieși din competiție și intră în creativitate. Declanșează-ți creativitatea ca să obții imagini mentale cu care să îți creezi realitatea scenică.–
Atelier 4– Am încredere să folosesc în viață ceea ce am aflat la cele 4 ateliere? Vreau să merg mai departe?

 

„Sunt spontan! Sunt îndrăzneț! Sunt creativ! Am intuiție! Sunt în echipă! Știu să iau decizii!”

Scopul cursului este să obții acest comportament în viața de zi cu zi.

Actorii sunt remarcați în orice mediu pentru că au prezență. Nu putem fi toți actori, dar putem dezvolta starea de prezență în viața noastră.

„Actorii mari au întotdeauna prezență. Oamenii veritabili au și ei prezență“, spunea Horia-Roman Patapievici într-un interviu pentru emisiunea „Cooltura“, difuzată de TVR1, pe 30 iunie 2017.

“Artistul produce în timpul jocului un curent, un câmp magnetic, o iradiaţie, o stare hipnotică, un miraj încă nedefinit, care-l poate influenţa direct şi adânc pe omul din sală.” rostea des actorul Toma Caragiu

Cine susține cursul?

Actrița Mihaela Nistorică  explică mai multe despre metoda cursului într-un interviu la antena 1 Brasov în emisiunea Fan Matinal.

 

  • Mihaela Nistorică actriță, trainer și consilier pentru dezvoltare personală autorizat ANC

 

Despre Mihaela Nistorică

 

Mihaela Nistorică – consilier dezvoltare personală

S-a născut în Botoșani într-o familie de oameni de teatru, tata fiind impresar, iar mama actriță. La vârsta de 6 ani a debutat la Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache“ Botoșani și a continuat să joace pe această scenă a teatrului profesionist timp de 25 de ani, interpretând numeroase roluri și participând la festivaluri în țară și străinătate, unde a obținut nenumărate premii.

Fiind licențiată în management a fost pentru o perioadă de 4 ani și director adjunct al instituției. În 2011 a demisionat și a dezvoltat o serie de proiecte de terapie prin artă și dezinhibare a copilului prin joc și improvizație, fondând Clubul de activități (re)creative și distractive „La Nistorică“. A organizat lansări de carte și expoziții. A participat la emisiuni TV dedicate copiilor și a acordat interviuri în presa scrisă, dar și în lucrarea de specialitate Despre arta păpușarilor români – dialoguri cu maeștrii scenei“ – vol. I-V , scrisă de dr. Toma Hogea.

Este consilier pentru dezvoltare personală acreditat ANC și în prezent studiază psihologia. Din 2017 trăiește în Brașov și a creat „Floarea Minții – școala despre tine“, unde desfășoară cursuri și ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 7-13 ani, dar și pentru adulți.

 

Cum te poți înscrie la curs?

 

Scrie-ne pe whatsapp 0749314308 sau e-mail pe adresa floareamintii@gmail.com cu numele tău, specificând cursul la care vrei să participi. Grupa are minim 4 și maxim 6 cursanti.

 

Cât costă participarea la curs?

 

Taxa de participare la curs este de 120 de lei/4 ședințe/de  80 minute fiecare.

 

Când are loc cursul?

 

LUNI, de la ora 19.00-20.20

Dacă vrei să participi la ședințe individuale, ne poți scrie un mesaj pe adresa floareamintii@gmail.com, în care să ne specifici ziua și ora pe care le-ai prefera.

Unde se va desfășura cursul?

Atelierele au loc live pe zoom