Primii pași spre scena…vieții

Atelierele au loc live pe zoom

Dezvoltare personală prin teatru pt. adulți

 

Ce se face la acest curs de începători?

Din experiența cursurilor online din perioada covid19 am descoperit nevoia voastră de a lucra individual 1 la 1 și asta a produs schimbări benefice în comportamentul cursanților fie la serviciu, în familie sau în relație. Nu toți ne dorim să fim expuși în grup și de aceea programul este personalizat pentru nevoia fiecărui cursant. Este o îmbinare între tehnici de actorie și tehnici de consiliere în dezvoltarea personală.

De ce să alegi sesiuni individuale?

-dacă ești timid/ă și vrei să rezolvi acest blocaj 

dacă nu îți găsești cuvintele potrivite într-o conversație

-dacă nu ai curaj să îți exprimi părerea într-un grup

-dacă te invadează emoții nepotrivite

-dacă vrei să folosești emoțiile în avantajul tău

-dacă vrei să îți exersezi vocea

-dacă vrei să experimentezi ”pielea” altor personaje

-dacă vrei să te relaxezi după job

-dacă vrei să te joci oferindu-i o pauză creierului tău

Programul de 8 ședințe este potrivit ca timp individual de lucru iar apoi poți trece la un grup de 4 persoane sau rămâi individual. Cursul este destinat celor care doresc să îmbine pasiunea pentru teatru cu dorința de dezvoltare personală prin mai multă practică (deoarece teorie citim pe internet sau în cărți). Îți punem la dispoziție un spațiu live (zoom) de experimentare cu materialele necesare, un actor-trainer de dezvoltare personală experimentat care reușește prin metode proprii să îți faciliteze învățarea într-o atmosferă plăcută.
Cursul este structurat pe 8 ateliere-începători în care să afli primele noțiuni despre teatru și despre comunicare, emoții controlate, creație, mișcare scenică, încredere în sine. Jocurile teatrale, exercițiile de concentrare , de încălzire corporală și vocală, situațiile scenice improvizate te vor provoca să îți activezi energia interioară și să o folosești pe ”scena vieții”

Atelier 12 Comunicare, vorbire, dicție
Atelier 34 Radiografii emoționale
Atelier 56 Crează scenarii improvizate
Atelier 78 De la improvizație scenică la aplicare pe ”scena vieții”

Atelier 1-2   Comunicarea este puterea ta de reușită în relații. Asertiv, pasiv, agresiv? Verbal, nonverbal, paraverbal
Atelier 3-4  Înțelege-ți emoțiile ca să te poți înțelege cu ceilalți. Ce este empatia și cum o folosesc?
Atelier 5-6  Ieși din competiție și intră în creativitate! Improvizații scenice!

Atelier 7-8  Scrie scenariul pentru scena vieții tale!

“Artistul produce în timpul jocului un curent, un câmp magnetic, o iradiaţie, o stare hipnotică, un miraj încă nedefinit, care-l poate influenţa direct şi adânc pe omul din sală.” rostea des actorul Toma Caragiu

„Sunt spontan! Sunt îndrăzneț! Emoțiile sunt în favoarea mea! Sunt creativ! Am intuiție! Pot să iau decizii benefice!”

Scopul cursului este să obții acest comportament în viața de zi cu zi.

Actorii sunt remarcați în orice mediu pentru că au prezență. Nu putem fi toți actori, dar putem dezvolta starea de prezență în viața noastră.

„Actorii mari au întotdeauna prezență. Oamenii veritabili au și ei prezență“, spunea Horia-Roman Patapievici într-un interviu pentru emisiunea „Cooltura“, difuzată de TVR1, pe 30 iunie 2017.

Cine susține cursul?

Actrița Mihaela Nistorică  explică mai multe despre metoda cursului într-un interviu la antena 1 Brasov în emisiunea Fan Matinal.

 

  • Mihaela Nistorică actriță, trainer și consilier pentru dezvoltare personală autorizat ANC, lucrător prin arte combinate autorizat ANC

 

Despre Mihaela Nistorică

Mihaela Nistorică – consilier dezvoltare personală

S-a născut în Botoșani într-o familie de oameni de teatru, tata fiind impresar, iar mama actriță. La vârsta de 6 ani a debutat la Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache“ Botoșani și a continuat să joace pe această scenă a teatrului profesionist timp de 25 de ani, interpretând numeroase roluri și participând la festivaluri în țară și străinătate, unde a obținut numeroase premii. Este membră UNITER-Uniunea Teatrală din România.

Fiind licențiată în management a fost pentru o perioadă de 4 ani și director adjunct al instituției. În 2011 a demisionat și a dezvoltat o serie de proiecte de terapie prin artă și dezinhibare a copilului prin joc și improvizație, fondând Clubul de activități (re)creative și distractive „La Nistorică“ și ”Cafeaneaua Artelor” la ”Casa Nistorică” în Botoșani. A organizat lansări de carte, expoziții și spectacole. A participat la emisiuni TV dedicate copiilor și a acordat interviuri în presa scrisă, dar și în lucrarea de specialitate Despre arta păpușarilor români – dialoguri cu maeștrii scenei“ – vol. I-V , scrisă de dr. Toma Hogea.

Este consilier pentru dezvoltare personală acreditat ANC și în prezent studiază psihologia. Din 2017 trăiește în Brașov și a creat „Floarea Minții – centru de dezvoltare personală prin teatru“, unde desfășoară cursuri și ateliere pentru copii cu vârsta între 6-18 ani, dar și pentru adulți.

https://florentinatonita.blogspot.com/2019/12/oriunde-ai-intoarce-pagina-mihaela.html

 

Cum te poți înscrie la curs?

 

Sună sau scrie-ne pe whatsapp 0749314308  la ce oră vrei să îți programezi sesiunile individuale. Sincronizăm agenda pentru seara sau dimineata?

 

Cât costă participarea la curs?

Taxa de participare la curs este de 800 lei /8 ședințe/de 60 minute fiecare.

 

Când are loc cursul?

În orice zi din săptămână la ora stabilită împreună.

Unde se va desfășura cursul?

Atelierele au loc online